Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przywołujący na myśl wiosen prosty twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem idealny nie tylko na weekendowe śniadanie.

  • 15 min

Składniki:


  • 200 gram białego sera ( 1 kostka )
    4 szt. rzodkiewki
    ½ pęczka szczypiorku
    2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    Sól, pieprz

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser rozcieramy w miseczce widelce razem z jogurtem lub śmietaną. Dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojoną w zapałki rzodkiewkę (można zetrzeć, ją też na tarce o grubych oczkach ).

    Wszystko starannie mieszamy. Twarożek doprawiamy do smaku sola i pieprzem – ponownie mieszamy.

    Serwujemy z chlebem na zakwasie lub świeżymi bułeczkami, smacznego ; )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy