Twarożkowe jeżyki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe,apetyczne śniadanie dla małych niejadków.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g twarożku
    2 łyżki śmietany 12%
    pęczek szczypiorku
    pęczek rzodkiewek
    kawałek czerwonej papryki
    ziarenka pieprzu
    sól
    biały pieprz
    ponadto:
    wykałaczki
    kawałek startej marchewki
    kiełki rzodkiewek

Twarożkowe jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek utrzeć ze śmietaną,dodać sól i pieprz do smaku.
    Z kopiatej łyżki pasty serowej formować jeżyki.
    Szczypiorek umyć,osuszyć,pokroić na 1 cm kawałki i powtykać w ser jako kolce.
    Rzodkiewki umyć,osuszyć,nabić na wykałaczki i powtykać w ser jako jabłka.
    Z papryki zrobić czerwone noski,a z ziarenek pieprzu oczy.
  • 2. Gotowe jeżyki ułożyć na talerzyku,a wokoło startą marchew i kiełki rzodkiewek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy