Tybetańska potrawka z makaronem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tybet: Tybetańska potrawka z makaronem i szpinakiem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 2 szklanki
    - olej canola: 1 łyżka
    - cebula (pokrojona w plasterki): 2 sztuki
    - czosnek (pokrojony w plasterki): 8 ząbków
    - imbir (tarty): 1 łyżka
    - pomidor (pokrojony w plasterki): 2 sztuki
    - jagnięcina lub chuda wieprzowina (pokrojona w plasterki): 15 dekagramów
    - bulion z kurczaka: 4 szklanki
    - sos sojowy: 4 łyżki
    - ostra papryka: 2 łyżeczki
    - liście szpinaku: 4 szklanki

Tybetańska potrawka z makaronem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron. Odcedzić. Rozgrzać olej. Dodać cebule, czosnek, imbir i smażyć na małym ogniu przez 5 minut. Dodać mięso i pomidory. Smażyć 2 minuty. Dodać bulion, sos sojowy, paprykę i doprowadzić do zagotowania. Gotować 10 minut. Dodać makaron i gotować 2 minuty. Dodać liście szpinaku i gotować przez minutę. Doprawić i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy