Tylna golonka z chlebem i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna golonka, ugotowana, podana z pieczywem i chrzanem.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • tylna golonka 1 szt.
    liście laurowe 3 szt.
    ziele angielskie 5-6 szt.
    sól 1 łyżka stołowa

Tylna golonka z chlebem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymytą, oczyszczoną golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy 2 godziny. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości golonki. Ugotowaną golonkę podajemy z pieczywem i chrzanem.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy