Uda lub pałeczki z kurczaka po tajsku

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -4 udka lub 8 pałeczek kurczaka
    -olej
    -garść sezamu
    Na marynatę:
    -2 łyżki ciemnego sosu sojowego
    -1 łyżka soku z limonki
    -1 łyżka miodu
    -3 ząbki czosnku
    -kilka gałązek kolendry
    -1/2 łyżeczki ostrej papryki
    -1/2 łyżeczki curry

Uda lub pałeczki z kurczaka po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy. Pałeczki dokładnie obtaczamy w marynacie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie obtaczamy mięso w sezamie i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy niewielką ilością oleju i pieczemy około 50 minut w temp. 200*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy