udany biszkopt

0 (0 ocen)

dobry biszkopt to podstawa wielu ciast

Składniki:

  • tortownica 26 cm

    Biszkopt:
    6 jaj
    1 szkl cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl mąki tortowej
    1 budyń śmietankowy
    2 łyżki stołowe mąki kukurydzianej
    szczypta soli

Udany biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem. następnie dodawać po jednym żółtku, potem budyń a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia.
    piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    tortownicę wyłożyć papierem lub wysmarować i bułką tartą wysypać. wlać ciasto, wyrównać. piec 35-40 min.

Porady

nie strząsać gorącego biszkoptu. do krojenia powinien całkowicie wystygnąć

Komentarze

Podobne przepisy