UDKA czosnkowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mają niesamowicie chrupiącą skórkę. Bardzo proste w wykonaniu, ajednocześnie bajecznie smakują jako niedzielne danie obiadowe.

  • 50 min

Składniki:

  • 4-5 udek z kurczaka
    Czosnek granulowany
    Sól ziołowa
    Pieprz
    Olej

Udka czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj i dokładnie osusz. Natrzyj obficie z każdej strony
    czosnkiem, a także solą oraz pieprzem. Odstaw na kilka godzin do
    lodówki. Następnie posmaruj olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do
    temperatury 180 stopni. Piecz około godzinę, co kilkanaście minut
    smakując olejem. Podawaj z ziemniakami i sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy