Udka faszerowane

0 (0 ocen)

Proste, ciekawe i smaczne danie ;D

Składniki:

  • 4 cwiartki z kurczaka
    6 pieczarek
    cebula
    jajko
    bułka tarta
    olej
    sól
    pieprz
    papryka mielona

Udka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia ugotować we wrzątku, obrać, posiekać mięso.
  • 2. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa razem z bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Wymieszać.
  • 3. Pałki wytrybować tak, aby nie przeciąć skóry. Natrzeć papryką mieloną, solą, pieprzem.
  • 4. Farszem nadziać pałki,, skropić olejem i piec w 180 stopniach.

Porady

Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy