UDKA KACZE POMARAŃCZOWO-SOJOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój eksperyment smakowy , który udał się całkowicie, goście pałaszowali aż się uszy trzęsły ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 4 nogi kacze
    2 szklanki soku z pomarańczy
    4 łyżki sosou sojowego
    2 łyżki miodu
    sól,pieprz do natarcia kaczych nóg
    dodatkowo : 1 szkla soku do polewania podczas pieczenia

Udka kacze pomarańczowo-sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z nóg kaczych odcinamy tłuszcz po bokach i ze skóry. Dobrze nacieramy
    solą i pieprzem całe nogi. Sok mieszamyz sosem sojowym i miodem,
    wkładamy do marynaty nogi kacze na dobę. Po tym czasie wykładamy, na
    suchej patelni wytapiamy tłuszcz z kaczki, następnie przekładamy do
    brytfanki , polewamy odrobiną soku. Pieczemy ok godziny, co jakis czas
    polewając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy