Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Proste, szybkie i...no w sumie jak zobaczyliśmy ten boczek, to od razu przyszło na myśl takie połączenie.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    100 g boczku szwarcwaldzkiego (plastry)
    sól, pieprz

Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim 1. Udka kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Od strony wewnętrznej oprószamy solą i pieprzem. Następnie owijamy w plastry boczku, układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy 40-45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Udka pieczone w boczku

0 (0 ocen)

Udka pieczone w boczku

Konto nieaktywne ... 1 godz. 30 min