Udka kurczaka z renklodami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przyjemny, lekko wytrawny smak

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    1 przyprawa do kurczaka po staropolsku
    5 łyżek oleju
    ½ kg. renklod
    Chilli w młynku

Udka kurczaka z renklodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka kurczaka z renklodami 1. Udka kurczaka zamarynować w oleju i 2 łyżeczkach przyprawy do kurczaka po staropolsku na ok. 1 godzinę. Śliwki wydrylować. Kurczaka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na nim ułożyć przekrojone na pół renklody i polać pozostałą marynatą z kurczaka. Posypać łyżeczką przyprawy do kurczaka po staropolsku i zmielonym chilli.
  • Udka kurczaka z renklodami 2. Zapiekać pod przykryciem ok. 50 minut, a następnie 10 minut bez przykrycia, żeby mięso się zrumieniło.

Komentarze

Podobne przepisy