Udka kurze z ryżem i papryką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Fajny i łatwy przepis na obiad.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 udka kurze
    3 torebki ryżu
    2 papryki
    1 cebula
    dowolna przyprawa do udek

Udka kurze z ryżem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka obsypać przyprawami i odstawić na 2 godziny. Ryż ugotować na sypko. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do ryżu.
    Mięso podsmażyć na patelni, ułożyć w prodiżu. Tłuszcz po smażeniu dodać do ryżu, wymieszać i rozłożyć na wierzch na mięso. Piec około 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.78 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Udka z ryżem i warzywami