Udka na cebuli w skorupce z ajvarem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Te udka to pomysł na mega szybki, mega aromatyczny i mega smaczny i pożywny obiad!!!

  • 15 min

Składniki:

  • 3 duże udka
    10 g sera żółtego
    cebula
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki majonezu
    2 łyżeczki pasty Ajvar łagodny
    3 łyżeczki Kucharka
    1 łyżeczka tymianku
    pieprz kolorowy świeżo mielony

Udka na cebuli w skorupce z ajvarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  • 3. Koncentrat, ajvar i majonez mieszamy razem w miseczce, dodajemy ser żółty i tymianek, mieszamy.
  • 4. Udka obieramy ze skóry, układamy na cebuli, posypujemy każdy kucharkiem.
  • 5. Na każdy nakładamy po łyżce przygotowanego sosu, rozsmarowujemy go, posypujemy pieprzem.
  • 6. Całość zapiekamy po przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 st. C ( z termoobiegiem) przez 60 minut.

Porady

Podajemy np. z ziemniaczkami i dowolną jarzynką.

Komentarze

Podobne przepisy