Udka po chłopsku

0 (0 ocen)

udka z warzywami ..............

Składniki:

  • 5 udek
    2-3 duże marchewki
    2-3 cebule
    400g pieczarek
    2 łyżki sosu sojowo-grzybowego
    papryka ostra w proszku
    pieprz
    2 łyżki ziołowych ziarenek smaku
    2 ząbki czosnku
    1 szklanka bulionu drobiowego

Udka po chłopsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Udka umyć i przekroić na dwie części. Wrzucić mięso do miski.

    Marchew obrać, umyć i pokroić w grube talarki, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  • 2.
    Wszystkie składniki wrzucić do udek, dodać ziarenka smaku, pieprz, sos sojowo-grzybowy, paprykę i wszystko wymieszać.
  • 3. Odstawić na pół godziny. Po upływie tego czasu wyłożyć wszystko na blachę, zalać bulionem i wstawić do piekarnika na 60-70 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

Komentarze

Podobne przepisy