Udka w miodzie

0 (0 ocen)

Aromatyczne słodko-ostre mięsko

Składniki:

  • 12 udek z kurczaka
    50 dkg pieczarek
    1 cebula
    3 łyżki miodu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 kostka bulionu warzywnego
    1 opakowanie przyprawy do skrzydełek
    słodka papryka
    przyprawa uniwersalna
    olej

Udka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka w przyprawach 1. Udka umyć i okroić z nadmiaru tłuszczu. Ponacinać skórę. Posypać przyprawą do skrzydełek, słodką papryką i przyprawa uniwersalna, polać olejem. Dokładnie wymieszać, żeby przyprawy wszędzie dotarły :) Tak przygotowane mięso odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
  • Upieczone udka 2. Udka obsmażyć i przełożyć do blaszki. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i podsmazyć. Wyłożyć na udka. Kostkę rozpuścić w 1 szklance wody, wymieszać z miodem i koncentratem, zalać udka. Piec do godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy