Udka w ryżu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Moje ulubione danie z ryżem

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 udek
    2-3 torebki ryżu
    2 kostki rosołowe
    Sol, pieprz, papryka, majeranek, koperek
    5 łyżek oleju

Udka w ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przyprawic i polac 5 łyżkami oleju. Odstawic na 1h.
    Ryż wysypać do naczynia żaroodpornego. W 3 szkl goracej wody rozpuścić kostki rosołowe i wlać do ryżu. Udka ułożyć na wierzchu . piec ok 1h w 180°C lub 45min w 170°C w termoobiegu. Gotowe!

Porady

Tyle ile dajesz ryżu (torebek) tyle nalezy wlac szklanek goracej wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy