Udka w sosie chilli

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne udka kurczaka z nutką chilli to idealny pomysł na obiad :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
    Cebula
    2 ząbki czosnku
    Papryka (1/2 zielonej i 1/2 czerwonej)
    2 papryczki chilli
    Łyżeczka ostrego sosu chilli
    Łyżeczka sosu sojowego
    3/4 szklanki bulionu
    Olej rzepakowy
    Przyprawy (tymianek, pieprz, bazylia)

Udka w sosie chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i ściągamy skórę (ile dacie radę), tak przygotowane udka przekładamy do formy żaroodpornej, polewamy olejem rzepakowym, dodajemy przyprawy oraz po łyżeczce sosu sojowego i chilli, posiekane papryki, cebulę oraz czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę.

  • 2. Zalewamy bulionem i pieczemy ok. 40 min. w 150 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy