Udka z kurczaka w panierce

0 (0 ocen)

Szybki, smaczny sposób,na przygotowanie mięska z rosołu na drugie danie obiadowe.

Składniki:

  • - porcje kurczaka z rosołu ( udka, pałki )
    - bułka tarta
    -przyprawa do kurczaka
    - olej

Udka z kurczaka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane w rosole mięso, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i po chwili na patelnię wysypujemy bułkę tartą ( ok. 1 łyżki ). Następnie kładziemy na bułkę mięso i posypujemy szczyptą przyprawy do kurczaka.
  • 2. Po chwili przewracamy mięso na drugą stronę, i ponownie posypujemy szczyptą przyprawy do kruczka i odrobiną bułki tartej. Mięso często przewracać i smażyć na rumiano.
  • 3. Przed podaniem mięsa, możemy skórkę polać tłuszczem z bułką tartą. Podawać z ulubionymi dodatkami,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy