Udka z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczarki oraz ser nie tylko sprawiają że potrawa jest wykwintna, nadają walory smakowe, dzięki czemu udka są soczyste i pyszne.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 udka z kurczaka
    • 2 papryki czerwone
    • Przyprawa Pomysł na kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 25 dag pieczarek
    • Cebula
    • 2 serki topione

Udka z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka 1. Udka kroimy na połówki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • udka 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • woda 3. Podlewamy wodą i prużymy.
  • cebula 4. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę.
  • pieczarki 5. Dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka 7. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy w paseczki, dodajemy do grzybów.
  • serki 8. Na koniec dodajemy serki i gotujemy do chwili rozpuszczenia.
  • sos 9. Sos z pieczarkami łączymy z mięsem.
  • danie 10. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Danie gotowe.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy