2udka z kurczaka
2liscie laurowe
Majeranek
Kilka plastrów marchewki
Mieszanka mrozona chinska w zależności od upodoban
Czosnek u mnie 2 male zabki
Cebula
Vegeta
Pieprz
Udka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka cwiartujemy np na paleczki
Nacieramy majerankiem i wklepujemy go w mięso.
Mięso kladziemy na patelnie na rozgrzana margarynę. Dodajemy rozdrobnione liscie
Doprawiamy vegeta , do zarumienienia doprowadzamy z obu stron do zlotego koloru po czym dolewamy ok 2 szkl wody i przykrywamy.
Kiedy mieso puści soki sprawdzamy sos spod miesa i doprawiamy jesli trzeba. Dodałem czosnek pokrojony w plastry.
Pozostawiamy przykryte nad wolnym ogniem do miekkosci ok 40min niw dopuszczają do wyparowania sosu.
Dodajemy chinska mrozonke oraz cebule i marchewke. Gdy warzywa Zmiekna mięso jest gotowe.
Podawać na ciepło z ziemniakami i swieza surowka lub tarta marchewka
Komentarze