udka z patelni

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealnie miękkie i soczyste z dodatkiem warzyw

  • 45 min

Składniki:

  • 2udka z kurczaka
    2liscie laurowe
    Majeranek
    Kilka plastrów marchewki
    Mieszanka mrozona chinska w zależności od upodoban
    Czosnek u mnie 2 male zabki
    Cebula
    Vegeta
    Pieprz

Udka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka cwiartujemy np na paleczki
    Nacieramy majerankiem i wklepujemy go w mięso.
    Mięso kladziemy na patelnie na rozgrzana margarynę. Dodajemy rozdrobnione liscie
    Doprawiamy vegeta , do zarumienienia doprowadzamy z obu stron do zlotego koloru po czym dolewamy ok 2 szkl wody i przykrywamy.
    Kiedy mieso puści soki sprawdzamy sos spod miesa i doprawiamy jesli trzeba. Dodałem czosnek pokrojony w plastry.
    Pozostawiamy przykryte nad wolnym ogniem do miekkosci ok 40min niw dopuszczają do wyparowania sosu.
    Dodajemy chinska mrozonke oraz cebule i marchewke. Gdy warzywa Zmiekna mięso jest gotowe.
    Podawać na ciepło z ziemniakami i swieza surowka lub tarta marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy