Udka z warzywami z frytownicy

0 (0 ocen)

  • 50 min

dobre bo polskie

  • 50 min

Składniki:

  • 4 podudzia (pałki)
    6 małych ziemniaków
    4 małe buraczki ćwikłowe
    2 marchewki
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    1 łyżka oliwy
    szczypta oregano
    szczypta mięty
    szczypta lubczyku
    1 łyżeczka cukru


Udka z warzywami z frytownicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia umyć, ziemniaki i marchewkę obrać, ziemniaki zostawić w całości, marchewkę przeciąć na mniejsze kawałki, Buraczki dobrze umyć pozostawić w skórce. Wszystkie składniki włożyć do miski, zasypać przyprawami dodać oliwę i wymieszać. Włożyć wszystko do frytownicy ActiFry włączyć i ustawić minutnik na 35 min.
    Po tym czasie wszystko juz będzie upieczone. Podawać z sałatą.

Komentarze

Podobne przepisy