Udko w marynacie musztardowo-miodowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny dodatek do ziemniaków, frytek czy klusek

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg podudzi z kurczaka, 0.5 szkl oleju, 1/4 szkl wody j, 0.5 szkl musztardy (ja użyłam z widoczną gorczyca), 3 łyżki miody, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1 łyżeczka papryki słodkiej. 0.5 łyżeczki pieprzu, 0.5 łyżeczki vegety, szczypta ziół prowansalskich, oregano

Udko w marynacie musztardowo-miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czosnek przeciskamy 1. Mięso dokładnie myjemy, wykładamy na blasze
  • mieszamy 2. Do miseczki wlewamy olej i wodę
  • :):) 3. Dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy
  • MNNIAMMM 4. Polewamy mięso wstawiamy na 20 min do lodówki
  • Schłodzone wkładamy do piekarnika 5. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 80 min. Smacznego :)

Porady

Skórką jest bardzo chrupiaca :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy