Ulepszona sałatka kojowska

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dzięki tej sałatce moja mam polubiła tuńczyka :)cała moja rodzinka się nią zachwyca, i robię ją na każdą okazję ( święta, urodziny) jak i bez okazji ... :)

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek, puszka tuńczyka, 10 dag żółtego sera, 20g masła, 1 cebula czerwona, majonez, szczypiorek, 6 rzodkiewek

Ulepszona sałatka kojowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zamrozić, jajka ugotować na twardo, ser żółty zetrzeć na małych oczkach, białka oddzielić od żółtek, szczypiorek pokroić a rzodkiewki zetrzeć na małych oczkach.
    Układać kolejno:
    Białka jaj starte na dużych oczkach,
    ser żółty,
    Połowę tuńczyka,
    rzodkiewka,
    kilka łyżek majonezu,
    szczypiorek,
    masło-starte na dużych oczkach,
    cebulę pokrojoną w drobną kostkę,
    drugą połowę tuńczyka,
    kilka łyżek majonezu,
    żółtka starte na małych oczkach.
    Można udekorować rzodkiewką według uznania.
    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy