Dzięki tej sałatce moja mam polubiła tuńczyka :)cała moja rodzinka się nią zachwyca, i robię ją na każdą okazję ( święta, urodziny) jak i bez okazji ... :)
Ulepszona sałatka kojowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło zamrozić, jajka ugotować na twardo, ser żółty zetrzeć na małych oczkach, białka oddzielić od żółtek, szczypiorek pokroić a rzodkiewki zetrzeć na małych oczkach.
Układać kolejno:
Białka jaj starte na dużych oczkach,
ser żółty,
Połowę tuńczyka,
rzodkiewka,
kilka łyżek majonezu,
szczypiorek,
masło-starte na dużych oczkach,
cebulę pokrojoną w drobną kostkę,
drugą połowę tuńczyka,
kilka łyżek majonezu,
żółtka starte na małych oczkach.
Można udekorować rzodkiewką według uznania.
Smacznego!!!
Komentarze