Utopiona brukselka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Brukselka to odmiana botanicznej kapusty warzywnej którą można wykorzystywać do różnych potraw, proponuję smaczny dodatek do mięsa, również można wykorzystać jak danie samodzielne na każdą okazje i na każdą porę dnia.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg brukselki
    • ½ kg pieczarek
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do prużenia
    • Cebula
    • Koncentrat pomidorowy
    • 10 dag boczku wędzonego

Utopiona brukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brukselka 1. . Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych liści i kroimy na plasterki ( trzy części).
  • brukselka 2. Gotujemy w osolonej wodzie 15 minut.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
  • pieprz 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • boczek 6. Boczek kroimy drobno i dodajemy do grzybów.
  • brukselka 7. Łączymy z odlaną z wody brukselką.
  • koncentrat 8. Na koniec dodajemy koncentrat, chwilę prużymy.
  • danie 9. Bigos gotowy.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy