Vege spaghetti bolognese

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słynne włoskie spaghetti w wersji bezmięsnej.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    1 kostka (180 g) tofu wędzonego
    350 m passaty
    sos sojowy
    olej do smażenia
    sól, pieprz, bazylia

Vege spaghetti bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokruszone tofu. Dodajemy trochę sosu sojowego i smażymy aż się zarumieni.
  • 2. Dodajemy na patelnię passatę i doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Podajemy z makaronem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy