Wafle z powidłami i kremem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ten wafel to takie wyjście awaryjne w przypadku niespodziewanych gości

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie wafla
    1 słoiczek powidła śliwkowego (300 g)
    1 opakowanie kremu czekoladowego (400 g)
    1 opakowanie gotowego kremu ajerkoniak ( 300 ml mleka do kremu)
    1 opakowanie herbatników (150 g)

Wafle z powidłami i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem czekoladowy mieszamy z powidłem śliwkowym. Przygotowujemy krem, kruszymy do niego herbatniki – mieszamy. Na wafel nakładamy połowę przygotowanego „czeko – dżemu”, nakrywamy waflem. Nakładamy cały krem ajerkoniakowi z herbatnikami. Przykrywamy waflem, na który nakładamy druga połowę „czeko – dżemu” i przykładamy waflem.

Porady

Mozna też skorzystać z gotowego "czeko-dżemu"

Komentarze

Podobne przepisy