Wafel z masą krówkowo - kokosową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Gdy nie chce nam się upiec ciasta, a mamy ochotę na coś słodkiego, to polecam zrobić taki o oto wafel. Potrzeba tylko kilka składników i trochę cierpliwości aż masa się ugotuje. Potem tylko kroimy i zajadamy. Smacznego.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki cukru
    1 litr mleka
    10 dag wiórków kokosowych
    5 dag masła lub margaryny
    5 tafli wafla

Wafel z masą krówkowo - kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlewamy do garnka, wsypujemy cukier i gotujemy na niewielkim ogniu do zgęstnienia często mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć należy mieszać ją cały czas, żeby się nie przypaliła. Masę gotowałam półtorej godziny.
  • 2. Do gęstej masy wsypujemy wiórki i dodajemy masło lub margarynę, dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
  • 3. Gotową masą przekładamy tafle wafli i odstawiamy do zastygnięcia.
  • 4. Po tym czasie wafel kroimy i podajemy. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy