Wafelkowe ciasto

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszne, ciężkie, wilgotne ciasto.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 opakowanie śmietankowych wafelków po 180 g, szklanka wiórek kokosowych, szklanka orzechów włoskich. 6 jajek, 20 dag masła, 1 ½ szklanki cukru

Wafelkowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło miksujemy z cukrem. Nie przerywając miksowania dodajemy jajka. Gdy masa będzie jednolita dodajemy wiórki, orzechy i pokruszone wafelki. Formę (18x26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę. Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C około 1 h.

Porady

Do ciasta można dodać jeszcze inne bakalie, np. rodzynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy