Wafle czekoladowo-pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne, domowe, czekoladowo- pomarańczowe wafelki

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 5 wafli tortowych
    100g masła
    100g czekolady ciemnej o smaku pomarańczy z migdałami
    puszka mleka zagęszczonego słodzonego
    3 łyżki likieru pomarańczowego
    100g mieszanki studenckiej
    50g czekolady mlecznej
    3 łyżki mleka

Wafle czekoladowo-pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać , dodać do masła, podgrzewając rozpuścić .
    Do rozpuszczonej czekolady wlać mleko, mieszając gotować, aż masa zacznie gęstnieć, dodać likier,wymieszać, przestudzić.
    Odłożyć 2 łyżki masy, resztą masy przełożyć wafle, delikatnie docisnąć, odstawić.
    Do odłożonej masy dodać mleczną czekoladę i mleko, dokładnie rozpuścić , posmarować wierzch wafla, posypać pokrojoną mieszanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy