WAFLE KRÓWKOWE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pychotka

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania suchych wafli
    510 gram masy krówkowej z Gostynia
    150 gram masła o temp. pokojowej
    3 łyżki czubate gęstej kwaśnej śmietany 18 lub 22%
    1 czubata łyżka mleka w proszku
    sok z cytryny do smaku i 2 szczypty soli

Wafle krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla włożyć karmel, masło pokrojone i 2 szczypty soli, podgrzać trochę i dodać śmietanę i podgrzać tylko do stopienia masła, pod koniec dodać mleko w proszku, wymieszać i dodać do smaku sok z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy