Wafle mięsne w panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Alternatywa dla kotletów mielonych lub schabowych

  • 40 min

Składniki:

  • 2 duże wafle prostokątne
    0,5 kg mięsa mielonego
    przyprawy do mięsa
    4 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia

Wafle mięsne w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone, dodajemy przyprawy i jedno jajko. Na wafel przekładamy mięso, rozprowadzamy po całej powierzchni. Przykładamy drugim waflem, delikatnie dociskamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Otaczamy w rozkłóconym jajku, otaczamy w bułce tartej i smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy