Leczo ze świeżymi ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić w pół-talarki, wrzucić do garnka żeby tłuszcz się z niej wytopił, dodać drobno posiekaną cebulę, smażyć 3 minuty.
2.Obrać cukinię. pokroić w kostkę dodać do garnka, następnie umyć chilli i czerwoną paprykę ( również pokrojone w kostkę), w międzyczasie sparzyć pomidory.
3.Umyć pieczarki, pokroić w pół-talarki, pokroić w kosteczkę ( lub przecisnąć przez praskę) czosnek oraz pomidory bez skórki, wszystko dodać do garnka i gotować 10 minut aż woda z pieczarek wyparuje, a pomidory rozgotują się.
4.Bazylię,oregano oraz pietruszkę umyć i posiekać, dodać do garnka, całość przyprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Danie dla dwóch osób.
Porady
Jeśli nie macie świeżych ziół można je zastąpić suszonymi.
Jeśli kiełbasa będzie chuda dodajcie trochę tłuszczu, żeby się nie przypaliło.
Komentarze