Leczo ze świeżymi ziołami

0 (0 ocen)

  • 45 min

lato- sezon na świeże zioła z ogródka

  • 45 min

Składniki:

  • 1 laska kiełbasy ( u mnie podwawelska)
    1 mała cukinia
    1 papryka czerwona
    1 papryczka chilli
    1 cebulka
    6 pieczarek
    2 pomidory
    ząbek czosnku
    3 gałązki świeżej bazylii
    gałązka oregano
    trochę natki pietruszki
    sól
    pieprz

Leczo ze świeżymi ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-02h5cd1 1. Kiełbasę pokroić w pół-talarki, wrzucić do garnka żeby tłuszcz się z niej wytopił, dodać drobno posiekaną cebulę, smażyć 3 minuty.
  • image-291pcuf 2. Obrać cukinię. pokroić w kostkę dodać do garnka, następnie umyć chilli i czerwoną paprykę ( również pokrojone w kostkę), w międzyczasie sparzyć pomidory.
  • image-26wwg3x 3. Umyć pieczarki, pokroić w pół-talarki, pokroić w kosteczkę ( lub przecisnąć przez praskę) czosnek oraz pomidory bez skórki, wszystko dodać do garnka i gotować 10 minut aż woda z pieczarek wyparuje, a pomidory rozgotują się.
  • image-0o338qy 4. Bazylię,oregano oraz pietruszkę umyć i posiekać, dodać do garnka, całość przyprawić solą i pieprzem.
    Smacznego!

    Danie dla dwóch osób.

Porady

Jeśli nie macie świeżych ziół można je zastąpić suszonymi. Jeśli kiełbasa będzie chuda dodajcie trochę tłuszczu, żeby się nie przypaliło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy