Walentynkowe serdeuszka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bezowe słodkie serduszka, przepis pochodzi od Dorotus

  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko (białko): 4 sztuki
    - cukier puder: 250 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - barwnik czerowny najlepiej w żelu: 1 sztuka

Walentynkowe serdeuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli. Następnie dodawać partiami cukier- po jednej łyżce, cały czas ubijając.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować rękaw cukierniczy. Od wewnętrznej strony
    zrobić kilka pasków przy pomocy żelu. Ubitą pianę nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką (1 cm szerokości) i wyciskać na blachę nieduże serduszka, pozostawiając między nimi trochę przerwy.

    Wkładamy do piekarnika na 60 min. / 90 C
    robiłam z połowy porcji i wyszło mi 15 sztuk .

Komentarze

Podobne przepisy