Walentynkowy wafel czekoladowy z powidłem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smak dzieciństwa, który sprawdza się zawsze, wszędzie i przy każdej okazji!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wafel
    - margaryna
    - szklanka mleka w proszku
    - szklanka cukru pudru
    - kakao
    - 0,5 szklanki mleka
    - powidło śliwkowe

Walentynkowy wafel czekoladowy z powidłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Dodajemy do niej mleko w proszku i cukier. Mieszamy na gładką masę - najlepiej drewnianą "gałką". Dodajemy kakao - według uznania - i ciepłe mleko.
  • 2. Przekładamy masą wafla. Na jedną z warstw zamiast masy dajemy powidło, które przełamie słodki smak.
  • 3. Odstawiamy wafla na ok. godzinę kładąc na wierzch coś cieżkiego, aby lepiej skleił się. Później wkładamy do lodówki. Najlepiej na całą noc. Następnie wykrawamy z niego kształt serca i gotowe :)

Komentarze

Podobne przepisy