Waniliowy serniczek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Posmak waniliowy o delikatnej, kremowej konsystencji, rozpływa się w ustach.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    Ok 150gram cherbatników,
    3,4 łyżki roztopionego masła,
    1 jajko
    Masa:
    Ok 1 kg sera,
    6jajek,
    3 łyżki cukru,
    1 opakowanie cukru waniliowego,
    1 opakowanie budyniu waniliowego,
    1/3 kostki roztopionego masła

Waniliowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cherbatniki kruszymy na drobniutkoe kawaleczki bądź mielimy w młynku, dodajemy masło i jajko, wszystko dokładnie moeszamy wykładajac na spód tortownicy.
    Oddzielamy białka od żółtek. Białka ucieramy na gładką mase wraz z cukrem powoli dodając żółtka a następnie masło, nastepnie budyń i na sam.koniec ser partiami....dokładnie mieszając.
    Wykładamy na spód i pieczemy ok godzine w 170stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy