Wariacja grecka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Powstała z tego co było w lodówce.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała cukinia
    Ser feta
    Mała cebula
    2 pomidory
    Sos:
    Łyżka octu jabłkowego
    Łyżka oliwy
    Ząbek czosnku
    Sól, pieprz
    Zioła prowansalskie

Wariacja grecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie kroimy w cienki plastry i grillujemy na patelni grillowej lub po prostu podsmażamy na bardzo małej ilości oliwy. Pomidory kroimy w kostkę. Cebulkę drobno siekamy. Fetę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
    Robimy sos: wszystkie składniki wlewamy do słoiczka z przeciśnięty czosnkiem. Zakręcamy i potrząsamy do połączenia składników. Polewamy sałatkę przed podaniem.

Porady

Warto sałatkę posypać prażonymi pestkami słonecznika lub dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy