Warkoczyki z polędwiczek wieprzowych

0 (0 ocen)

Przepis udostępniony przez beata66 (Wielkie Żarcie)

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    kilka ząbków czosnku-ilość wg uznania
    2-3 małe cebule
    1 nieduży por-biała część i nieco zielonej
    1 Zupa Cebulowa ( ja dałam Wykwintną Zupę Cebulową z Knorra)
    5 dag masła
    ulubione przyprawy- ja potraktowałam mięso czerwonym Delicatem

Warkoczyki z polędwiczek wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki pociąć w długie paski. Spiąć po 3 paski, zapleść warkocze. W warkocze powtykać cząstki czosnku, posypać czerwonym Delicatem odstawić na 1 godz.do lodówki.
    Ułożyć warkocze w naczyniu żaroodpornym, obłożyć ćwiartkami małej cebuli, krążkami pora, płatkami masła.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok.50 min.w temp.170 st.C.
    Rozmieszać 1 Wykwintną Zupę Cebulową ( Knorr) w pół litra gorącej wody, zalać warkocze i piec jeszcze 15-20 min.
    Sos można wg uznania zmiksować blenderem, zagęścić mąką i zabielić śmietaną .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy