Warstwowa sałatka z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to przepis bardzo prosty. Mała ilość składników powoduje, że robimy ją w kilka chwil, natomiast jej smakiem możemy się delektować przez cały wieczór (jeśli sałatka jest przeznaczona na kolację).

  • 20 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach (sałatkowy jest za bardzo rozdrobniony, a tu chodzi o to, żeby czuć było kawałki mięsa)
    4 jajka
    20 dag sera żółtego
    pół puszki kukurydzy
    3 ogórki kiszone
    słoik majonezu (ja użyłam Dekoracyjny Winiary - pasuje do tej sałatki)
    sól
    papryka słodka

Warstwowa sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odcedzamy.
    Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białek, kroimy w drobną kostkę.
    Ser żółty trzemy na tarce o małych oczkach.
    Kukurydzę odcedzamy.
    Ogórki kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Sałatkę układamy w następującej kolejności:

    Białka
    Sól
    Majonez
    Tuńczyk
    Ogórki kiszone
    Majonez
    Kukurydza
    Żółtka
    Sól
    Majonez
    Ser żółty

    Posypujemy z wierzchu papryką słodką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy