Jest to przepis bardzo prosty. Mała ilość składników powoduje, że robimy ją w kilka chwil, natomiast jej smakiem możemy się delektować przez cały wieczór (jeśli sałatka jest przeznaczona na kolację).
20 min
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach (sałatkowy jest za bardzo rozdrobniony, a tu chodzi o to, żeby czuć było kawałki mięsa)
4 jajka
20 dag sera żółtego
pół puszki kukurydzy
3 ogórki kiszone
słoik majonezu (ja użyłam Dekoracyjny Winiary - pasuje do tej sałatki)
sól
papryka słodka
Warstwowa sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka odcedzamy.
Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białek, kroimy w drobną kostkę.
Ser żółty trzemy na tarce o małych oczkach.
Kukurydzę odcedzamy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę.
Komentarze