warstwowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybka i bardzo smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 7-8 jajek
    40 dag żółtego sera np gouda
    1 duża czerwona cebula
    1 -2 puszki tuńczyka w kawałkach
    1 szkl majonezu
    1 puszka kukurydzy
    natka pietruszki do dekoracji

Warstwowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek.
    Układać warstwami w przeźroczystej salaterce:
    -białko - starte na tarce, na grubych oczkach
    - tuńczyk
    - kukurydza
    - majonez
    - cebula pokrojona w kosteczkę
    - żółty ser - starty na tarce, na drobnych oczkach
    - żółtka pokruszone

    Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy