Warzywa po tajsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegetariańskie danie z kuchni tajskiej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 łyżka oleju sezamowego
    2 łyżeczki obranego korzenia imbiru
    1 duży ząbek czosnku
    1 czerwona papryka
    200 g grzybów shitake
    3 duże dymki
    3 szklanki kapusty pekińskiej ( można zastąpić bok choy )
    sól
    pieprz

Warzywa po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa po tajsku 1. Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, po 20 sekundach dodałem paprykę, pokrojoną w paski i grzyby pokrojone w cienkie plasterki. Gdy papryka zrobiła się miękka, ale jeszcze jędrna ( ok. 3 minuty ), dodałem dymki, pokrojone w cienkie plasterki i kapustę drobno pokrojoną. Podgrzewałem, aż kapusta zmiękła. Doprawiłem solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy