Warzywa z awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To bardzo zdrowa i smaczna przekąska.

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
    1/2 awokado
    2 marchewki
    5 kiszonych ogórków
    2 cebule
    papryka
    1 szkl. soczewicy
    1 szkl. groszku z puszki
    garść suszonych grzybów
    2 liście laurowe
    pieprz
    sól

Warzywa z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek osączamy. Cebule obieramy. Marchewki obieramy i myjemy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Grzyby moczymy ok. godziny, odcedzamy. Cebule, pa prykę, ogórki, marchewki i grzyby kroimy
    w kostkę.
  • 2. Do gorącego bulionu wkładamy cebulę i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy soczewicę i liście laurowe. Po 10 minutach wsypujemy grzyby i pozostałe warzywa. Gotujemy ok. 15 minut.
  • 3. Warzywa i grzyby wykładamy na talerz, oprószamy solą i pieprzem. Dekorujemy półplasterkami awokado.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy