Warzywa zamknięte w słoikach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetna przyprawa do zup i sosós

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Marchew
    pietruszka
    seler
    natka pietruszki,koperku i selera
    sól

Warzywa zamknięte w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ucieramy na tarce o grubych oczkach,natki siekamy dodajemy sól,tak mniej więcej 3 łyżki stołowe na 2 kg.warzyw.Mieszamy i odstawiamy na kilka minut co chwilę mieszając.Nakładamy w słoiki.Gotujemy 15 minut.Po wyjęciu,słoiki odwracamy denkiem do góry,żeby lepiej się zamknęły.

Porady

Warto tak przygotować,bo zawsze mamy coś swojego,zdrowego i pod ręką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy