WARzYWKO NA ZIMĘ

0 (0 ocen)

W zimę zastępuję tym włoszczyznę.

Składniki:

  • 0,5 kg soli
    0,5 kg marchwi
    0,5 kg natki pietruszki
    0,5 kg korzeń pietruszki
    0,5 kg pora (całość)
    0,5 kg selera nać
    0,5 kg selera korzeń

Warzywko na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Nać pietruszki, nać selera i całość pora kroimy drobniutko.
  • 3. Wszystko razem mieszamy i zasypujemy solą. Odstawiamy na 1 godzinę i następnie wkładamy w słoiki dobrze ugniatając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy