Warzywna na pstrągu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna lekka zupka na pstrągu z warzywami .

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pietruszka
    2 szt marchewki
    1 garść fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    1/2 szt cebuli
    1 łyżka masła
    1 szt pstrąg
    liść laurowy
    sól do smaku

Warzywna na pstrągu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności - myjemy. Odcinamy głowę , ogon i płetwy kroimy na 3 części. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. dodajemy na patelnie. Zalewamy wodą - chwilę dusimy i przelewamy wszystko do garnka. Dodajemy wody ,ma być ok 1 litr. Dodajemy pokrojoną fasolkę. Dodajemy liść laurowy. Gotujemy ok 5 min.
  • 2. Na wrzątek wkładamy rybę. Gotujemy ok 20 min. Solimy do smaku. Rybę wyciągamy oddzielamy od ości i kręgosłupa. Kawałki mięsa wkładamy do zupy i podajemy ozdobioną koperkiem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy