Warzywna „ryba” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Groszek osączamy. Marchewki, pietruszki i selera obieramy i myjemy. Pora
oczyszczamy i wraz z jedną marchewką i pietruszką odkładamy. Pozostałe warzywa gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.
2.Dwa jajka wraz z gotowanymi warzywami i białą częścią pora kroimy w kostkę. Dodajemy groszek. Mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy. Z sałatki formujemy kształt ryby.
3.Z parówki usuwamy osłonkę. Surową marchewkę, pozostałe jajko, parówkę i pietruszkę kroimy w plastry (pietruszkę ukośnie). Plasterki
marchewki przekrawamy na pół. Z zielonej części pora robimy ogon i płetwy ryby, z jajka, marchewki i pietruszki łuski, a z oliwki – oko.
Komentarze