Warzywny rarytas

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Interesuję się turystyką, językami obcymi i gotowaniem. Kuchnia włoska należy do moich ulubionych. W tym roku założyłam kulinarnego bloga.

Składniki:

  • ● op. kremowego serka śmietankowego
    ● kilka kromek chleba
    ● mała czerwona papryka
    ● jajko
    ● dymka
    ● natka pietruszki
    ● 2 łyżeczki gęstego jogurtu naturalnego
    ● kilka rzodkiewek
    ● sól
    ● pieprz

Warzywny rarytas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczywa wykrawamy
    szklanką kółka.
  • 2. Paprykę i rzodkiewki myjemy
    i osuszamy. Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy
    gniazdo nasienne, a miąższ
    wraz z rzodkiewkami kroimy
    w małą kostkę. Jajko gotujemy
    na twardo, studzimy, obieramy
    i kroimy w małą kostkę. Dymkę
    i natkę pietruszki myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    kuchennym. Dymkę obieramy
    i razem ze szczypiorkiem drobno
    kroimy. Kilka listków natki
    odkładamy, resztę siekamy.
  • Warzywny rarytas 3. Serek mieszamy z jogurtem.
    Wsypujemy paprykę, rzodkiewkę,
    jajko, dymkę i posiekaną
    natkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Delikatnie mieszamy.
    Smarujemy pieczywo. Dekorujemy
    natką.

Porady

● Zamiast dymki do pasty możemy dodać 1/2 drobno pokrojonej czerwonej cebuli. ● Aby zaostrzyć smak pasty, można dodać przeciśnięte przez praskę 1-2 ząbki czosnku

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy