Warzywny torcik

0 (0 ocen)

Gdy latem sezon na świeże warzywa , lubię wymyślać nowe dania.

Składniki:

  • 6 jajek
    łyżeczka proszku do pieczenia
    po pół szklanki mąki i kaszy kukurydzianej
    zielona papryka
    pół cukinii
    marchew
    kilka plastrów sera lub 3 łyżki tartego
    pół cebuli
    sól, pieprz, koperek, bazylia

Warzywny torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy razem z kaszą. Delikatnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem.
    Warzywa dokładnie myjemy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, cukinię w talarki a obraną marchew trzemy na tartce. Doprawiamy.
    Standardową tortownicę natłuszczamy wlewamy masę.Układamy na wierzchu ser. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy