Wątóbka drobiowa z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy nie mam czasu i pomysłu robię na obiad wątróbkę

  • 30 min

Składniki:

  • 500 G wątróbki drobiowej,2duże cebule,smalec,sól ,pieprz,mąka pszenna do oprószenia wątróbki.

Wątóbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyść ,opłukać i osuszyć ,oprószyć mąką.Cebulę pokroić w półplasterki.Na patelni roztopić smalec ,wrzucić wątróbkę obsmażyć ok 2min,po tym czasie dodać pokrojoną cebulę,wymieszać wszystko podgrzewać chwilę na dość dużym ogniu,przymniejszyć płomień i smażyć jeszcze ok 8 min.od czasu do czasu mieszając,przyprawić solą i pieprzem na samym końcu smażenia.

Porady

CZYM DŁUŻEJ BĘDZIEMY SMAŻYĆ WĄTRÓBKĘ TYM BARDZIEJ BĘDZIE TWARDA WĘC NAJLEPIEJ PODCZAS SMAŻENIA SPRAWDZIĆ JAKA JEST .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy