Wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

dodatek pieczarek dodaje ciekawego smaku całej potrawie

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 70 dag wątróbki drobiowej
    3 cebule
    40 dag pieczarek
    mąka pszenna do obtoczenia wątróbki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

Wątróbka drobiowa z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek.
    Cebule obrać i pokroić w piórka.
    Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz.
    Wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
    Gdy wątróbki się zrumienią przyprawić je do smaku solą i pieprzem.
    Dodać cebule i pieczarki.
    Usmażyć wszystko razem, co jakiś czas mieszając.
    Podawać na gorąco.
    Najlepiej z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy