Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak podana wątróbka smakuje zupełnie inaczej dzięki pomidorom i jabłkom.

  • 20 min

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 30 dkg
    pomidor 1-2 szt
    cebula biała 1 szt
    jabłka 2 szt
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    mąka pełnoziarnista 2-3 łyżki
    olej rzepakowy do smazenia

Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy kroimy na mniejsze kawałki odsączamy .
    Posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.
  • 2. Pomidor obieramy ze skórki kroimy w kostkę.
    Jabłka obieramy i kroimy w plastry.
    Cebulę obieramy i kroimy dowolnie.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy dajemy wątróbkę ,smażymy aż zmieni kolor ,następnie dodajemy cebulę i pomidor,chwilę mieszamy ,pod koniec smażenia dodajemy jabłka mieszamy nakrywamy patelnię i zostawiamy na małym ogniu na moment.
    Na samym końcu posypujemy solą podajemy na ciepło z ziemniakami.

    POLECAM!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy